неделя, 7 октомври 2012 г.

Къпинов пай

Продукти:
450 г къпини, 5 с.л. захар, 1 с.л. лимонов
сок, 180 г брашно, 1 бакпулвер, 100 г масло,
1 яйце, 3 с.л. прясно мляко.

Приготвяне:   Къпините се разбъркват с четири супени лъжици захар и лимоновия сок и се запичат десет минути във фурна при 200 градуса.
Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавят на парченца маслото, останалата захар, разбитото яйце и прясното мляко.
Замесва се меко тесто и се прехвърля в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Отгоре се разпределят къпините.
Пече се при 200 градуса около 30-35 минути. По желание паят може да се сервира поръсен с пудра захар и да се украси с топка сметана.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.