Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко, половин ч.ч. олио,
1 ч.ч. мас (маргарин), 300 г пудра захар,
брашно за твърдо тесто, 2 пакетчета локум,
100 г орехи.
Приготвяне: В купа се слага брашно около 300 г. Добавя се киселото мляко, олиото, стопената мас (маргарин). Меси се, ако е меко тестото се добавя още брашно. Оставя се в хладилника 2 часа. Разточва се кора. Реже се на триъгълничета, кръгчета, квадрати. В края на формичката се слага локум и малко орехи, завива се на ролце, поставят се в тавичка и се пекат на предварително силно загрята фурна до порозяване. Като се извадят веднага се овалват в пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.