понеделник, 12 март 2012 г.

Локумки

Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко, половин ч.ч. олио,
1 ч.ч. мас (маргарин), 300 г пудра захар,
брашно за твърдо тесто, 2 пакетчета локум,
100 г орехи.

Приготвяне:   В купа се слага брашно около 300 г. Добавя се киселото мляко, олиото, стопената мас (маргарин). Меси се, ако е меко тестото се добавя още брашно.  Оставя се в хладилника 2 часа. Разточва се кора. Реже се на триъгълничета, кръгчета, квадрати. В края на формичката се слага локум и малко орехи, завива се на ролце, поставят се в тавичка и се пекат на предварително силно загрята фурна до порозяване.   Като се извадят веднага се овалват в пудра захар. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.