Продукти:
300мл вода (хладка), 1 ч.л. захар,
1 с.л. сол, 1 с.л. олио, 1 с.л. оцет,
2/3 кубче мая, 350 г сирене,
150 мл олио.
Приготвяне: Всичко се смесва. Меси се немного твърдо тесто. Разделя се на топки ( с големината на топка за тенис). Оставя се да втаса, след което всяка топка се потапя в предварително затопленото олио и се разстила на кора с дебелина 0,5 см. Поръсва се със сирене и малко от олиото и се завива на руло, след което отново се прави на топка , която разстиламе на кора. Пече се върху сач или тефлонов тиган от двете страни. Готовите гюзлеми намазваме с масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.