понеделник, 9 април 2012 г.

Гюзлеме

Продукти:
300мл вода (хладка), 1 ч.л. захар, 
1 с.л. сол, 1 с.л. олио, 1 с.л. оцет,
2/3 кубче мая, 350 г сирене, 
150 мл олио.

Приготвяне:   Всичко се смесва. Меси се немного твърдо тесто. Разделя се на топки ( с големината на топка за тенис). Оставя се да втаса, след което всяка топка се потапя в предварително затопленото олио и се разстила на кора с дебелина 0,5 см. Поръсва се със сирене и малко от олиото и се завива на руло, след което отново се прави на топка , която разстиламе на кора. Пече се върху сач или тефлонов тиган  от двете страни. Готовите гюзлеми намазваме с масло.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.