сряда, 4 април 2012 г.

Сладко от праскови

Продукти  за 2 бурканчета:
500 г праскови, 300 г захар, 
1 с.л. лимонов сок.

Приготвяне:   Измиваме прасковите, след което ги обелваме и нарязваме на едри парчета.
В тенджерата подреждаме ред праскови и ред захар, докато продуктите свършат.
Доливаме 250 мл вода  и оставяме на среден огън, докато сладкото се сгъсти. Пет мин преди да махнем сладкото от котлона, прибавяме лимоновия сок.
Слагаме 1 к.л. от сместа в чиния. Обръщаме я настрани и ако сладкото не потече, значи е готово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.