Продукти:
картофи, моркови, зелен пипер, домати,
салца, червен пипер, ориз, сирене, брашно,
зелен боб или патладжан, яйца, прясно мляко,
сол, олио, лук, черен пипер и магданоз.
Приготвяне: В горещата мазнина запържваме лука. Слагаме салцата, картофите и патладжана (нарязани на дребни кубчета). Слагаме ориза и задушаваме с малко топла вода. След омекването на картофите,патладжана и ориза снемаме от огъня. Прибавяме настъргано сирене, малко сол, счукан черен пипер, ситно нарязаните домати и магданоз. Разбъркваме леко, заглаждаме добре. Може да наредим един - два реда тиквички или патладжан. Заливаме с пастата. Печем до зачервяване.
Паста: Изпържваме брашното в малко мазнина. Заливаме го с горещо мляко и бъркаме до получаване на гъста каша. Снемаме от огъня, изстива леко, прибавяме разбърканите яйца, малко сол и разбъркваме добре. Заливаме мусаката.
Забележка - по същия начин се приготвя мусака със спанак, прас и др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.