Продукти:
За тестото - 4 яйца, 6 с.л. захар,
7 с.л. брашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия.
За сиропа - 2 ч.ч. вода, 2 с.л. лимонов сок,
2 ванилии.
За поръсване - смлени орехи или кокосови стърготини.
Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта до побеляване и получаване на пухкав крем. Пресейте брашното с бакпулвера и лека полека го наръсете към яйцата, като бъркате до поемането му. Добавете ванилията и изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно тавичка или форма за печене.
Сиропът - кипнете водата със захарта на огъня до пълното й разтваряне, отнемете и добавете лимоновия сок и ванилията. Залейте реването с горещия сироп и го покрийте с кърпа да се задуши. Поръсете го с смлени орехи или кокосови стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.