сряда, 22 февруари 2012 г.

Реване

Продукти: 
   За тестото  -  4 яйца, 6 с.л. захар, 
7 с.л. брашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия.
   За сиропа  -  2 ч.ч. вода, 2 с.л. лимонов сок,
2 ванилии.
   За поръсване  -  смлени орехи или кокосови стърготини.

Приготвяне:  Разбийте яйцата със захарта до побеляване и получаване на пухкав крем. Пресейте брашното с бакпулвера и лека полека го наръсете към яйцата, като бъркате до поемането му. Добавете ванилията и изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно тавичка  или форма за печене. 
  Сиропът -  кипнете водата със захарта на огъня до пълното й разтваряне, отнемете и добавете лимоновия сок и ванилията. Залейте реването с горещия сироп и го покрийте с кърпа да се задуши. Поръсете го с смлени орехи или кокосови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.