Продукти:
7-8 средно големи домата,250 г ориз,
100 г гъби, 2 глави кромид лук, кубче
зеленчуков бульон, 4 с.л. олио, 2 с.л.
ситно нарязан магданоз, 50 г кашкавал,
черен пипер, 1 ч.л. лимонов сок.
Приготвяне: Измийте доматите и отрежете като капачета горната им част. Издълбайте вътрешността им с лъжица. Нарежете гъбите на тънки кръгчета. Запържете наситнения лук в 2 с.л. олио, добавете 400 мл вода и натрошете бульона. Добавете ориза. Щом сместа заври, намалете силата на котлона и оставете ястието да къкри около 20 минути, след това свалете от огъня. В отделен съд запържете гъбите, нарязани на тънки филийки, добавете магданоза, черния пипер и лимоновия сок. Смесете ориза и гъбите, прибавете и настъргания кашкавал. С тази смес напълнете издълбаните домати, подредете ги в намазнена с олио тава и ги запечете за 15 минути във фурна за 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.