сряда, 9 май 2012 г.

Булгур пилаф с домати

Продукти  (за 4 порции) 
2 ч.ч. булгур, 1 глава лук, нарязана на ситно,
2 домата, настъргани, 4-5 с.л. олио, 1 с.л. 
доматено пюре, 1-2 зелени чушки, 
2 ч.ч. вода, сол на вкус.

Приготвяне:   Запържете лука в предварително загрятото олио. Прибавете нарязаната чушка и запържете за минута. Добавете доматеното пюре, доматите и разбъркайте, като ги запържите. Залейте с водата, оставете да кипне и прибавете булгура. Варете на умерена температура под капак, докато се абсорбира водата . Отстранете от огъня и оставете за 10-15 минути преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.