понеделник, 9 април 2012 г.

Ризото с гъби

Продукти (за 4 порции) 
300 гр сушени гъби по избор, 1 с.л.
зехтин, 1 глава лук (нарязана на ситно),
2 скилидки чесън, 350 г ориз, 2 кубчета
зеленчуков бульон, 750 мл варена вода, 
120 мл сухо бяло вино, 50 г настърган 
пармезан или кашкавал.

Приготвяне:   Залейте гъбите с топла вода и ги оставете да престоят за 20 минути. През това време загрейте зехтина и запържете лука за 10 минути. Изцедете гъбите и ги нарежете на ситно.
Смесете гъбите с 1 л гореща вода, прибавете бульона и разбъркайте добре, добавете виното и оставете да престоят за около 5 минути. Сложете гъбите да се варят, прибавете чесъна, ориза, останалите продукти, сварете за минутка и сипете продуктите в тава. Запечете за 20 минути при 200 градуса фурна. Преди сервиране поръсете с пармезана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.