Продукти:
1 кг бланширан зелен фасул, 3-4 картофа,
50 мл олио, 1 глава лук, 3-4 скилидки
чесън, джоджен, 2 ч.л. доматено пюре,
червен пипер, смлян черен пипер,
сол на вкус.
Приготвяне: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се задушават в олио с червен пипер. Добавят се обелените и нарязани картофи и леко се запържват. Сипва се водата, така че да покрие зеленчуците. Овкусява се с джоджен, сол и черен пипер. Вари се до готовност на картофите. Прибавят се доматеното пюре и бланшираният фасул. Зелениат фасул с картофи се вари 5-7 минути и се сваля от котлона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.