неделя, 1 април 2012 г.

Зелен фасул с картофи

Продукти:
1 кг бланширан зелен фасул, 3-4 картофа, 
50 мл олио, 1 глава лук, 3-4 скилидки
чесън, джоджен, 2 ч.л. доматено пюре,
червен пипер, смлян черен пипер, 
сол на вкус.

Приготвяне:    Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се задушават в олио с червен пипер. Добавят се обелените и нарязани картофи и леко се запържват. Сипва се водата, така че да покрие зеленчуците. Овкусява се с джоджен, сол и черен пипер. Вари се до готовност на картофите. Прибавят се доматеното пюре и бланшираният фасул. Зелениат фасул с картофи се вари 5-7 минути и се сваля от котлона. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.