Продукти за 1 бурканче:
1 кг киви, 700 г захар, 1 с.л.
алкохол, загрят на 90 градуса.
Приготвяне: Изчистваме кивитата и ги нарязваме на филийки. Слагаме ги в тенджера с 250 мл вода и ги оставяме да врят на среден огън. Разбъркваме, докато плодът се намачка. Слагаме в блендер и разбиваме кивитата.
Към полученото пюре добавяме захарта. Оставяме да ври, докато мармаладът се сгъсти, и разбъркваме постоянно.
Сипваме готовия мармалад в буркан и го оставяме да изстине. Покриваме с оризова хартия, напоена с алкохола, и го затваряме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.