сряда, 4 април 2012 г.

Сладко от рози

Продукти за 1 бурканче:
200 г червени рози, 200 г захар,
сок от 1/2 лимона.

Приготвяне:  Измиваме розите , след което ги подсушаваме с кухненска хартия и нарязваме на ситно. 
Сипваме лимоновия сок и захарта в тенджера и разбъркваме, докато захарта се разтопи.
Загряваме 60 мл вода, оставяме я да заври на среден огън и добавяме нарязаните рози. Намаляваме на тих огън и прибавяме сиропа от захар. Варим, докато сладкото се сгъсти.
Готовото сладко от рози запечатваме в буркан, който държим увит в кухненска хартия 36 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.