Продукти:
1 кг боб, 3-4 глави лук, 150 мл олио,
1 морков, 1 ч.ч. ориз, 1 ч.л. червен пипер,
2 домата, 2 чушки, 1 с.л чубрица, 1 с.л.
джоджен, сол на вкус.
Приготвяне: Бобът се сварява в подсолена вода, като предварително е накиснат от вечерта. В олиото се задушава нарязания на ситно кромид. Прибавят се нарязания на ситно морков и оризът. Наръсва се с червен пипер и се разрежда с бульона от боба. Вари се до разваряване на ориза. Добавят се нарязаните домати и чушки и подправките.
Всичко се изсипва в тава, прибавя се отцеденият боб и се разбърква.
При нужда се разрежда с малко вода от боба. Пече се до готовност при загрята до 180 градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.