Продукти:
За корите: 500 г брашно, 2 с.л. олио,
1 с.л. оцет, 1 яйце, 1 ч.л. сол, 200 мл
хладка вода.
За плънката: 1 средно голяма кисела
зелка, 150 мл олио.
Приготвяне: От горепосочените продукти за корите измесваме меко тесто (като слагаме само белтъка на яйцето, а жълтъка отделяме за намазване на готовата баница). Тестото оставяме да почине 15 минути. През това време нарязваме на ситно киселото зеле, слагаме го в дълбок съд, сипваме 150 мл олио и го пържим на тих огън около 30 минути (докато зелето поомекне). Починалото тесто разделяме на 6 топки, които разточваме на тънки кори. Всяка кора поръсваме с вече приготвената плънка от кисело зеле и завиваме на руло. Нареждаме в намазнена тава. Така приготвената баница намазваме с разбит жълтък и печем около 40 минути на 180 градуса. Печем за 10 минути. Изваждаме и охлаждаме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.