неделя, 1 април 2012 г.

Леща яхния

Продукти:
250 г леща, 2 глави лук, 2 домата,
1 пиперка, 2 моркова, 3-4 скилидки
чесън, чубрица, сол, олио, червен пипер, 
брашно.

Приготвяне:   Зеленчуците се нарязват и се задушават заедно с една глава лук в мазнина. След като омекнат, се заливат с вода и когато водата заври, се прибавят лещата и обелените скилидки чесън, и чубрицата. Оставя се да ври на слаб огън. Когато яхнията е готова, в отделен тиган се задушава 1 глава лук. Като омекне, се добавя лъжица брашно и лъжица червен пипер, разбърква се, за да не стане на бучки.
Към запръжката започва да се добавя по лъжица от готовото ястие и се бърка енергично. Когато тиганът се напълни, се изсипва в тенджерата с останалата леща и се слага да поври за няколко минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.