петък, 23 март 2012 г.

Щрудел с ябълки

Продукти:
500 г листа за баница, 1 кг ябълки,
200 г смлени орехи, 2 с.л. канела, 
150 г захар на пясък, 250 мл олио,
50 г краве масло, 200 г пудра захар.

Приготвяне:  Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Листите за баницата се разстилат. Към настърганите ябълки се прибавят канелата, орехите и захарта на пясък. Сместа се обърква добре с лъжица. Тавата за печене се намазва с краве масло. Корите за баница се намазват с олио, нареждаме към 5-7 листа и се слага от плънката. Отново кори, като мажете всяка и слагате плънка. За края трябва да останат около 2-3 кори. Готовия щрудел режете на парчета и заливате  с останалото масло. Печете в умерена фурна на 200 градуса около 30-40 минути. След готовност се изважда тавата и докато баницата с ябълки е още топла, се поръсва  добре с пудра захар. След като изстине, се нарязва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.