петък, 9 март 2012 г.

Спагети Болонеза

Продукти: 
400 г спагети, 400 г телешка кайма,
1 глава лук, резен целина, 1 морков, 
3-4 скилидки чесън, 1 буркан рязани 
домати, 1 и 1/2 ч.ч. червено вино,
3 с.л. зехтин, 1 ч.л. захар, 1 с.л. 
риган, 1 с.л. пресен магданоз, сол.

Приготвяне:   Загрейте зехтина и в него запържете ситно нарязания лук и счукания чесън. Добавете нарязаните целина и моркови, разбъркайте и сипете каймата. Пържете като бъркате до изсветляването й. Добавете доматите, захарта, ригана, виното, магданоз и сол. Варете на тих огън 15-20 мин. Междувременно сварете спагетите и ги отцедете. Разпределете ги в чинии и във всяка сложете от соса, наръсете със сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.