Продукти:
400 г спагети, 400 г телешка кайма,
1 глава лук, резен целина, 1 морков,
3-4 скилидки чесън, 1 буркан рязани
домати, 1 и 1/2 ч.ч. червено вино,
3 с.л. зехтин, 1 ч.л. захар, 1 с.л.
риган, 1 с.л. пресен магданоз, сол.
Приготвяне: Загрейте зехтина и в него запържете ситно нарязания лук и счукания чесън. Добавете нарязаните целина и моркови, разбъркайте и сипете каймата. Пържете като бъркате до изсветляването й. Добавете доматите, захарта, ригана, виното, магданоз и сол. Варете на тих огън 15-20 мин. Междувременно сварете спагетите и ги отцедете. Разпределете ги в чинии и във всяка сложете от соса, наръсете със сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.