неделя, 11 март 2012 г.

Зелена мусака

Продукти:
600 г целина, 120 г лук, 120 г моркови,
100 г олио, 20 г чесън, 20 г доматено пюре,
2 яйца, 250 г прясно мляко, магданоз, 
черен пипер, сол.

Приготвяне:  Целината се обелва и се нарязва на филийки, дебели 1/2 см. Те се изпържват до пожълтяване и се посоляват. В същата мазнина се задушават лукът и настърганите моркови до омекване. Прибавят се ситно нарязаният чесън и магданоз, солта и черния пипер. Нарежда се в тавичка половината от изпържената целина, върху нея се разстила сместа от задушените моркови и лук и отгоре се покрива с останалата изпържена целина. Наредената мусака се полива с разредено в малко вода доматено пюре и се пече 8-10 минути. Полива се със смес от разбити яйца и прясно мляко и се пече до зачервяване. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.