Продукти:
месо, мазнина, салца, червен пипер,
домати, лук, моркови, целина, картофи,
патладжан, тиквички, зелен пипер, грах,
зелен боб, бамя и магданоз.
Приготвяне: Нарязаните порции месо пържим в силно гореща мазнина. В същата мазнина запържваме ситно нарязан лук, нарязаните на кубчета моркови, патладжан и зелен боб, слагаме салцата и червения пипер. Заливаме с гореща вода и слагаме една част от солта. Ври заедно с месото до полусваряване. Слагаме едро нарязаните картофи, тиквички, бамя, домати и останалата сол. Печем до омекване на зеленчука и месото. Снемаме и поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме.
Забележка: По желание 5 минути преди да извадим гювеча можем да го залеем с разбити яйца и кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.