четвъртък, 22 март 2012 г.

Месо гювеч, зарзават

Продукти:
месо, мазнина, салца, червен пипер, 
домати, лук, моркови, целина, картофи, 
патладжан, тиквички, зелен пипер, грах,
зелен боб, бамя и магданоз.

Приготвяне:   Нарязаните порции месо пържим в силно гореща мазнина. В същата мазнина запържваме  ситно нарязан лук, нарязаните на кубчета моркови, патладжан и зелен боб, слагаме салцата и червения пипер. Заливаме с гореща вода и слагаме една част от солта. Ври заедно с месото до полусваряване. Слагаме едро нарязаните картофи, тиквички, бамя, домати и останалата сол. Печем до омекване на зеленчука и месото. Снемаме и поръсваме със ситно нарязан магданоз и сервираме.

Забележка:  По желание 5 минути преди да извадим гювеча можем да го залеем с разбити яйца и кисело мляко. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.