четвъртък, 22 март 2012 г.

Патладжан - бюрек

Продукти:
патладжан, сирене, яйца, магданоз, 
брашно, олио, сол.

Приготвяне:  Обеления, нарязан на тънки филийки патладжан, посоляваме леко и стои 5-10 минути ( за да пусне горчивата вода). Овалваме в брашно и пържим в силно горещата мазнина. Отделно настърганото сирене смесено с яйцата и ситно нарязан магданоз, разбъркваме леко и слагаме по 1 супена лъжица върху парчето от изпържения патладжан. Похлупваме с друго парче от патладжана и панираме (овалваме) в брашно. Потапяме  в разбитите яйца и пържим в горещото олио. Сервираме полутопли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.