петък, 9 март 2012 г.

Питки - Охлювчета

Продукти:
400 мл лимонада, 3 яйца, 25 г мая,
125 г краве масло, 1 кг брашно,
1 ч.л. сол.

Приготвяне:   Затоплете лимонадата и разтворете маята в нея. От брашното, 3-те яйца без 1 жълтък, маята с лимонадата, солта, замесете тесто. Разделете го на 3 топки. Разточете всяка от тях. Разтопете маслото и го разделете на 3 части. С него намажете разточените кори и ги наредете една върху друга. Разточете с точилката на голяма кора и увийте на руло. Внимателно освободете от точилката и ги сложете като охлюв в намазнена тава. Оставете на топличко да втаса. Намажете с разбития жълтък, поръсете със сусам и изпечете в сгорещена на 200 градуса фурна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.