неделя, 11 март 2012 г.

Пълнени гъби

Продукти:
около 300 г кайма, 1/2 червен пипер,
черен пипер на вкус, 1/2 лъжичка люто
къри, по-големи гъби - на човек по 4-5,
пармезан или кашкавал, 50-60 г краве 
масло, сол.

Приготвяне:   Каймата се омесва като за кюфтета и се оставя да поеме ароматите. Гъбите се изчистват от пънчетата и се нареждат в тава, леко намазана с масло. В дупката на пънчето се слага малко сол, бучка масло и кайма, оформена като кюфтенце, голямо колкото гъбата. Когато всички са готови, се слагат на слаба фурна  за около 30 мин. Когато се запече леко, се слага на всяка гъба по малко настърган пармезан или кашкавал и се дозапича.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.