петък, 9 март 2012 г.

Кашкавалки

Продукти: 
3 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. сода
бикарбонат, 2 с.л. олио, 250 г натрошено
сирене, 600 г брашно, 50 г краве масло, 
100 г кашкавал.

Приготвяне:  От всички продукти без маслото и кашкавала замесете меко тесто. С намаслени ръце вземайте по малко от тестото и оформете топчета, колкото средно голяма ябълка. Разточете всяко топче  на квадрат. В средата на всеки квадрат поставете  парченце масло и натрошено сирене. Загърнете краищата към средата и леко ги притиснете. Отгоре ги поръсете с настърган кашкавал. Изпечете кашкавалките в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.