понеделник, 12 март 2012 г.

Сочни сладки с грис

Продукти:
1 л прясно мляко, 1 1/3 ч.ч. грис, 4 яйца,
2 с.л. разтопено краве масло, 1 с.л.
сода бикарбонат.

За сиропа:
3 ч.ч. вода, 2 1/2 ч.ч. захар, 1 прахче
ванилия, лимонтозу на вкус.

Приготвяне:   Млякото се кипва и в него се сварява до сгъстяване гриста. Сваля се от огъня и с бъркане се изстудява. Слагат се едно по едно яйцата и се бърка до изчезването им. Прибавят се маслото и содата. От добре разбърканата смес се правят 20 топки и се нареждат в тава. Пекат се до зачервяване. Студени се заливат  с горещия сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.