Продукти:
6 яйца
180 г брашно
180 г захар
2 ч.л. бакпулвер
прясно мляко за сиропиране на платките
За глазурата:
1 кофичка заквасена сметана (400 г )
100-150 г пудра захар
Приготвяне: Белтъците се отделят от жълтъците, разбиват се с половината захар на пяна; разбиват се жълтъците с останалата захар. Разбитите жълтъци се прибавят към белтъците, слага се бакпулвера в брашното и след това се прибавя малко по малко към сместа, бърка се внимателно, за да не излезе въздухът, бърка се малко, дори да има малко бучки не е проблем. Слагам във формата за торта вестник или хартия за печене, намазва се леко с олио, за да се отлепи по-лесно хартията. Сметаната се разбива с пудра захар. С нея покриваме тортата и заглаждаме, и отгоре редим различни плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.