петък, 10 февруари 2012 г.

Кускус със зеленчуци

Продукти:
150 г кускус
1 с.л. олио
2 моркова
1 тиквичка
1 стрък праз
2 парчета тиква


Приготвяне: В съд с дупчици на дъното се слага кускусът и се вари на водна баня 10 минути. Периодично се разбърква и напръсква с вода и олио.
Във водата на втория съд се варят едро нарязаните зеленчуци, като се добавят шафранът, куркумата, солта и пиперите. Чинията за поднасяне за основа се разстила кускусът, а отгоре се разполагат сварените зеленчуци.
Кускусът със зеленчуци и шафран се поднася веднага.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.