вторник, 28 февруари 2012 г.

Макарони с кашкавал и бешемел

Продукти:
400 г сварени макарони, 3 яйца,
1 ч.ч. прясно мляко, 100 г сирене, 
100 г кашкавал, черен пипер.

 За бешемела - 125 г масло, 2 с.л. 
брашно, 500 мл прясно мляко,
2 жълтъка, 2-3 щипки индийско орехче.

Приготвяне:  Сипете макароните в намаслена тава. Отгоре наръсете сиренето, настъргания кашкавал и черен пипер. Сипете разбитите с млякото яйца и разбъркайте. Бешамелът - запържете брашното в загрятото масло и налейте малко по малко прясно мляко, като бъркате. Свалете от огъня, добавете жълтъците и индийско орехче. Изсипете бешамела върху макароните и печете в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.