Продукти:
400 г сварени макарони, 3 яйца,
1 ч.ч. прясно мляко, 100 г сирене,
100 г кашкавал, черен пипер.
За бешемела - 125 г масло, 2 с.л.
брашно, 500 мл прясно мляко,
2 жълтъка, 2-3 щипки индийско орехче.
Приготвяне: Сипете макароните в намаслена тава. Отгоре наръсете сиренето, настъргания кашкавал и черен пипер. Сипете разбитите с млякото яйца и разбъркайте. Бешамелът - запържете брашното в загрятото масло и налейте малко по малко прясно мляко, като бъркате. Свалете от огъня, добавете жълтъците и индийско орехче. Изсипете бешамела върху макароните и печете в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.