Продукти (за 4-6 порции):
2 жълти и 2 червени чушки
4 с.л. зехтин
2 глави червен лук,нарязани на ситно
2 скилидки чесън,пасирани
1-2 кубчета зеленчуков бульон
400 г домати от консерва
1 ч.л. захар
1 шепа магданоз,нарязан на едро
600мл гореща вода
Приготвяне: Загрейте фурната на 200 градуса и запечете чушките,извадете ги в найлонов плик,оставете да се охладят и ги обелете,като ги нарежете на ситно.Загрейте зехтина и запържете лука за 10 минути,добавете чесъна,бульона и запържете за 3 минути.Добавете доматите заедно със соса,задушете,залейте с вода и оставете да се варят за 10-15 минути.Прибавете захар,подправете на вкус,добавете чушките,магданоза и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.