четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Доматена супа с печени чушки

Продукти (за 4-6 порции):
 2 жълти и 2 червени чушки
 4 с.л. зехтин 
 2 глави червен лук,нарязани на ситно
 2 скилидки чесън,пасирани
 1-2 кубчета зеленчуков бульон
 400 г домати от консерва 
 1 ч.л. захар 
 1 шепа магданоз,нарязан на едро
 600мл гореща вода


Приготвяне: Загрейте фурната на 200 градуса и запечете чушките,извадете ги в найлонов плик,оставете да се охладят и ги обелете,като ги нарежете на ситно.Загрейте зехтина и запържете лука за 10 минути,добавете чесъна,бульона и запържете за 3 минути.Добавете доматите заедно със соса,задушете,залейте с вода и оставете да се варят за 10-15 минути.Прибавете захар,подправете на вкус,добавете чушките,магданоза и сервирайте. 
                                              

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.