неделя, 12 февруари 2012 г.

Торта с бишкоти

Продукти
5 пакетчета бишкоти ( 60 броя ) 
3 яйца
200 г захар
5 с.л. какао
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. вода
2 пакетчета масло
1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар


За крема:
6 белтъка
2 ч.ч. захар


Приготвяне: Разбиват се яйцата със захарта, отделно се сваряват какаото, захарта, водата и се оставят да изстинат. Разбива се маслото на крем и към него се прибавят яйцата, и отново се разбива на гладък крем. Варим прясното мляко с 1 ч.ч. захар и се оставя леко да се охлади. Потапяме всяка бишкота и мажем с крем. Първата бишкота се свива на две и се слага права в средата. Другата се маже с крем и се слепя до първата, като вита баница. Прави се на три етажа. Приготвяме крема, като разбиваме добре белтъците с 1 ч.ч. захар. Останалата захар я карамелизираме и още гореща прибавяме към белтъците.
С шприц украсяваме тортата, като по желание може да боядисате крема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.