Продукти:
За тестото - 6 яйца, 300 г захар,
75 г нишесте, 300 г брашно, 350 г краве масло,
1 бакпулвер, 1 ванилова захар.
За глазурата - 500 мл прясно мляко, 200 г захар,
200 г натурален шоколад, 100 г кокосови стружки.
Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта, ванилията, нишестето и бакпулвера. Добавете разтопеното краве масло и брашното. Бъркайте до еднородност. Изсипете тестото в тавичка или форма с размери ок.20x30 см и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Оставете блата да изстине и го нарежете на квадрати, ромбове или триъгълници.
Глазурата - смесете продуктите, без кокосовите стружки и ги загрейте на водна баня до получаването на еднородна блестяща маса.
Сипете кокосовите стружки в плоска чиния. Вземайте по парче от нарязания сладкиш, бързо го топвайте от всички страни в глазурата и го овалвайте в кокосови стружки.
Наредете готовите сладкиши в поднос и ги сложете в хладилника за 2 - 3 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.