сряда, 22 февруари 2012 г.

Кокосови кексчета

Продукти:
      За тестото - 6 яйца, 300 г захар,
75 г нишесте, 300 г брашно, 350 г краве масло,
1 бакпулвер, 1 ванилова захар. 
     За глазурата - 500 мл прясно мляко, 200 г захар,
200 г натурален шоколад, 100 г кокосови стружки.

Приготвяне:  Разбийте яйцата със захарта, ванилията, нишестето и бакпулвера. Добавете разтопеното краве масло и брашното. Бъркайте до еднородност. Изсипете тестото в тавичка или форма с размери ок.20x30 см и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Оставете блата да изстине и го нарежете на квадрати, ромбове или триъгълници. 
  Глазурата - смесете продуктите, без кокосовите стружки и ги загрейте на водна баня до получаването на  еднородна блестяща маса.
 Сипете кокосовите стружки в плоска чиния. Вземайте по парче от нарязания сладкиш, бързо го топвайте от всички страни в глазурата и го овалвайте в кокосови стружки.
 Наредете готовите сладкиши в поднос и ги сложете в хладилника за 2 - 3 часа.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.