четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Боб яхния

Продукти
стар фасул, моркови, домати, гьозум,
чубрица, магданоз, лютеница (салца),
червен пипер, лук, брашно, олио, сол.

Приготвяне: Почистеният боб се слага да се вари в студена вода. Щом заври се обира пяната. Слага се ситно нарязаният лук, моркови, една -две лъжици олио, домати, лютеница -1 лъжица. Ври до омекване. Слагаме солта, ситно нарязаните чубрица, гьозум .

Запръжката се приготвя по следния начин:  Към горящата мазнина  прибавяме ситно нарязания лук. Пържим до получаване на златист цвят. Слагаме малко лютеница, брашно 1 -2 супени лъжици. Пържим 5 -10 минути. Снемаме от огъня запръжката. Слагаме червения пипер и запържваме боба.
 Магданоза се поръсва най -накрая след като свалим боба от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.