сряда, 22 февруари 2012 г.

Поръсен ябълков сладкиш

Продукти:
2 яйца, 250 г захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 
1 ч.л. сода, 2/3 ч.ч. олио, 2.5 ч.ч. брашно,
1 бакпулвер, 1 ванилия.

За поръсване -  5-6 ябълки, 4 с.л. захар, 
2 ч.л. канела на прах, 1 ч.ч. орехови ядки,
пудра захар.

Приготвяне:  Разбийте яйцата със захарта до пяна, добавете киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата, олиото и пресятото с бакпулвера и ванилията брашно. Бъркайте до хомогенност и изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно форма с диаметър ок.30 см или в правоъгълна тавичка. За поръсване - настържете ябълките на едро ренде и ги смесете със захарта и канелата. Объркайте и ги изцедете леко. Разпределете ги върху тестото. Отгоре поръсете с едро счукани орехови ядки. Печете 5- 7 минути в загрята на 250 градуса фурна, а после превключете на 190 градуса и печете още 30- 35 минути. Готовността на сладкиша проверете с клечка. Оставете сладкиша да изстине, наръсете го с пудра захар, нарежете го на ромбове или квадрати. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.