вторник, 7 февруари 2012 г.

Пелмени с тиква

Продукти:
 200 г тиква
 500 г брашно
 2 яйца 
 200 г извара
 1 с.л. захар
 1 ч.л. ванилена захар
 50 г мед


Приготвяне: Почистете и нарежете тиквата на кубчета,като я сварите в малко вода на умерена температура за 10 минути.Изцедете и пасирайте на пюре,като оставите да се охлади.Смесете 1 яйце, брашното и солта.Добавете тиквата и замесете тесто.При необходимост може да добавите още брашно.За пълнежа смесете изварата, останалото яйце, 1 с.л. захар и ванилената захар, като разбъркате до еднородна смес. Разточете тестото и го нарежете на кръгчета. Във всяко кръгче сложете от плънката и затворете добре.Оваляйте готовите пелмени в брашно и ги сварете в подсолена вода.Извадете ги и залейте с мед преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.