петък, 10 февруари 2012 г.

Пилаф с телешко

Продукти (за 4 порции):
3 с.л. олио
2 глави лук
450г телешко месо
1 ч.л. кимион
225 г моркови
75 г стафиди
75 г орехи, печени
1 кубче пилешки бульон
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 л гореща вода

Приготвяне: Залейте ориза с вода и го оставете под капак за 1 час. През това време нарежете на ситно лука, месото и морковите. Загрейте олиото и запържете лука за 10 минути до златисто, прибавете месото и гответе още 10 минути.
Подправете с кимион, добавете морковите и задушете за 5 минути. Подправете на вкус, разбъркайте добре и отстранете от огъня. Изцедете ориза, добавете стафидите към него, залейте с гореща вода, прибавете бульона, прибавете сместа с месото и оставете да се задушат за около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.