Продукти:
2 готови рула с плодов пълнеж.
За крема - 500 г извара, 150 мл течна
сладка сметана, 70 г захар, 8 листчета
желатин, 2 с.л. какао.
Приготвяне: Разбийте изварата с миксер до гладкост, добавете захарта и пак разбийте. Добре охладената сметана разбийте до твърд сняг. Разтворете желатина в 4- 5 с.л. студена вода или мляко и щом започне да набухва, сложете го в микровълнова фурна или на водна баня на огъня, до пълното му разтваряне. Оставете го малко да се охлади и го смесете с изварата. Добавете сметаната. Отделете половината от крема и го смесете с какаото. Застелете с хартия за печене или фолио полусферична купа. Нарежете рулата на парчета с дебелина 1 - 1,5 см и ги наредете плътно по дъното и стените на купата. Излейте вътре първо белия крем, а върху него - какаовия. Сложете тортата в хладилника за 1 нощ. После обърнете внимателно купата върху тортена чиния, освободете тортата от хартията. Украсете с разбита сметана и коктейлни плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.