петък, 10 февруари 2012 г.

Пълнени чушки

Продукти:
 8 чушки
 2 домата 
 1 срък праз лук
 1 к.ч. ориз
 2 с.л. зехтин
 сол на вкус
 черен пипер на вкус        


Приготвяне: Задушете нарязания лук със зехтина, добавете ориза и запържете 2-3 минути. Прибавете вода и половината домати, обелени и нарязани на ситно.
Оставете да къкри 10 минути, докато оризът почти поеме водата. Добавете каймата, солта и пипера.
Оставете на котлона още 7-8 минути, като разбърквате често.
Почистете чушките и напълнете с получената смес, като поставите върху всяка резенче домат.
Поставете чушките в тавичка, залейте с малко вода и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.