понеделник, 13 февруари 2012 г.

Картофени кюфтета с коприва

Продукти:
1 шепа връхчета от коприва
1 стрък зелен лук
2 с.л. зехтин 
сол на вкус 
зелени подправки на вкус
150 г картофено пюре
1 с.л. брашно
6-8 с.л. галета

Приготвяне: Измитите нарязани връхчета от коприва и лукът се задушава в зехтина до омекване.
Подправят се на  вкус и се смесват с картофеното пюре и брашното.
С мокри ръце се оформят плоски кюфтенца и се овалват в галетата. Картофените кюфтета с коприва се пържат до златисто в загрят зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.