Продукти:
За тестото:
250 г масло
250 г пудра захар
1 жълтък
2-3 капки есенция ром
250 г брашно
За заливката:
700 г дюли
700 г захар
1 дюля за декорация
Приготвяне: Маслото и захарта се разбиват добре. Към тях се прибавят жълтъкът, есенцията и брашното. Разточва се дебела кора, която се разполага по дъното и стените на форма за торта, намазана с масло, и се изпича в умерена фурна до златисто. Дюлите се нарязват и сваряват. Прецеждат се и се пасират до получаването на гладко пюре, което се разстила върху изпечения блат.
Към останалата от варените дюли вода се прибавя 700 г захар и се кипва. В сиропа се пускат парченца от тънко нарязаната дюля за декорация. Като се изстуди, но преди да се желира, сиропът се изсипва върху пюрето, като най-отгоре тортата се декорира с дюлевите резенчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.