Продукти (4 порции):
2 глави лук
200 мл прясно мляко
250 сушени гъби
250 г пресни бели гъби
2 с.л олио
30 г брашно
375 мл зеленчуков бульон
1 стрък свежа мащерка
сол на вкус
Приготвяне: Почистете гъбите и лука и ги нарежете на ситно.Загрейте олиото и запържете лука за 2 минути и добавете гъбите.При постоянно бъркане ги оставете за 5-7 минути да се запържат.Извадете на страни половината от гъбите.Останалите в котлона поръсете с брашното и запържете за още 1 минута.Залейте с млякото и бульона,разбъркайте и оставете да кипнат на слаб огън,като не ги покривате.Пасирайте супата,подправете със сол,разбъркайте за минутка и разлейте в порционни чинии,като прибавите оставените на страна гъби и украсите с мащерката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.