четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Крем супа от гъби

Продукти (4 порции)
2 глави лук
200 мл прясно мляко 
250 сушени гъби
250 г пресни бели гъби 
 2 с.л олио
30 г брашно
375 мл зеленчуков бульон 
 1 стрък свежа мащерка 
сол на вкус


Приготвяне: Почистете гъбите и лука и ги нарежете на ситно.Загрейте олиото и запържете лука за 2 минути и добавете гъбите.При постоянно бъркане ги оставете за 5-7 минути да се запържат.Извадете на страни половината от гъбите.Останалите в котлона поръсете с брашното и запържете за още 1 минута.Залейте с млякото и бульона,разбъркайте и оставете да кипнат на слаб огън,като не ги покривате.Пасирайте супата,подправете със сол,разбъркайте за минутка и разлейте в порционни чинии,като прибавите оставените на страна гъби и украсите с мащерката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.