сряда, 15 февруари 2012 г.

Руска салата

Продукти:
кисели краставички, майонеза, яйца, грах, моркови, 
салам, магданоз, картофи, лимонена киселина,
жълтъци, сол, олио.

Приготвяне: Сварените яйца, моркови и картофи нарязваме на ситно (малки кубчета). Слагаме ситно нарязаните кисели краставички, салам, магданоз,грах. Прибавяме майонезата, солта и киселината. Разбъркваме с дървена лъжица. Опитваме на вкус и сервираме.

Забележка - майонезата  се приготвя по следния начин: Слагаме жълтъците в подсушен съд, слагаме щипка сол, наливаме тънка струйка олио и бъркаме леко, непрекъснато до получаване на гъста смес. Като от време на време слагаме по няколко капки студена вода, слагаме киселината и разбъркваме.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.