неделя, 26 февруари 2012 г.

Картофена крем супа

Продукти:
4 картофа, 2 моркова, 1 глава лук,
1 ч.ч. прясно мляко, 1/4 пакетче краве масло,
1 връзка магданоз, 1 к.л. настъргано индийско 
орехче, черен пипер, сол.


Приготвяне:   Обелете картофите, морковите и лука, измийте ги и ги залейте с 1.5 л вода. Похлупете и варете на умерен огън до пълното им омекване. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги пасирайте. Добавете сол, индийското орехче, щипка черен пипер, прясно мляко и маслото и бъркайте до хомогенност. Изсипете тази смес във водата, разбъркайте и оставете супата да клокне на умерен огън. Сервирайте  със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.